dissabte, 18 de juliol del 2015

Cuando la Nación Catalana era un Estado independiente España ni existía

Ejemplo práctico:

29 de abril de 1347 Documento de establecimiento enfitéutico hecho por el abad Ramón a favor de Guillem Ventalló, de Vila-sacra, en una tierra situada en el lugar "Clos" que había sido propiedad de doña Blanca de Begur. Firmó el acta Ramón Guillem de Crespià, notario público de Vila-Sacra por autoridad del abad.

¿ De donde era Guillem Ventalló ?.

Estado: Principat de Catalunya (el Estado español no existía)

Nacionalidad: catalana (la española no existía)

Constitución: Constituciones Catalanas ( no existía ninguna Constitución española)

Cortes: Cortes Catalanas (no existian las Cortes españolas)

Soberano: Pere el Cerimoniós, (5 d'octubre de 1319, Balaguer, Principat de Catalunya - 5 de gener de 1387, Barcelona, Principat de Catalunya). (no existía  rey de España)

Presidente: Berenguer de Cruïlles es nombrado 1er presidente de la Generalitat en 1359 (no existía presidente de España)

Leyes: catalanas (no existian leyes españolas)

Ejército: catalán (no existía ejército español)

Fronteras: las del Principat de Catalunya (no existian fronteras españolas)

Bandera: la catalana propia del Casal de Barcelona (no existía bandera española)

Moneda: catalana acuñada en Perpinyà, Barcelona y Girona (no existia moneda española)

Cancilleria: Cancilleria Real de Barcelona (no existía Cancillería española)

Archivo: Archivo Real de Barcelona (no existía Archivo español)




"Mireu vostres furs i constitucions, vostres llibertats i vostres privilegis i vos tindreu per els pobles mes lliures de la terra." Pere III el Cerimoniós. Corts Catalanes de 1382.

....

8 comentaris :

  1. No afeigeixes documentació, no hi ha contrast de fonts. Si volem argumentar les raons históriques de l'independentisme s'ha de justificar bé i de forma sólida. Si no el que s'aconsegueix es que s'acabin mofant els unionistes a la nostra cara.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pressuposant que l'independentisme necessiti justificar les seves raons anant no sé quants segles enrere. Els Estats Units s'independitzaren tot i que eren colònies de nova creació i no tenien cap història “nacional” al darrere.

      En general, però, estic d'acord que és fonamental documentar d'on traiem les informacions. I que aquestes fonts siguin acceptables.

      Elimina
  2. Aquest article és una síntesi, no una enciclopèdia. Que al 1347 hi havia Constitucions catalanes i no espanola, Pere III i cap rei d'Espanya, moneda catalana i no espanyola, bandera catalana i no española etc és molt fàcil d'esbrinar si es fa l'esforç de consultar fonts. Per exemple: teclegi "bandera española" al Google i en un minut sabrà que va ser creada per Carles III com a bandera naval ( Reial decret de 28 de maig de 1785 )

    ResponElimina
  3. Lamentablement això de la història, per culpa dels interessos polítics, acaba essent una qüestió de creences. I per desgràcia - nostra - la història o "relat oficial" l'escriuen els guanyadors. I els majorment el guanyadors, ja sigui per l'ajut del cosí de "Zumosol" o perquè algun tercer ens deixava penjats a darrera hora, han sigut els espanyols.

    Afortunadament hi ha una cosa que pocs s'atreveixen a negar, i és l'excessiva crueltat que han imposat sempre als perdedors. Per sort, l'orgull els ha portat a no tapar la duresa de la venjança i posterior repressió, amb l'esperança que servís d'advertiment a les futures generacions de catalans. Sempre amb la intenció d'acabar amb la nostra identitat, al temps, que un avís que amb el Borbó de torn no si juga. Demostrant una ceguesa monumental al no veure que la millor imatge que pot donar sempre el guanyador és la de magnànim.

    ResponElimina
  4. Que antes de existir España ya existía Catalunya? eso ya lo sabemos, España es la unión de muchos pueblos que obviamente ya existían antes de la unión, sería ridículo pensar que primero se hizo España y luego ya fueron apareciendo pueblos dentro de ella. España es como una gran familia, con mucha gente, muchas vivencias y muchas formas de vivir con unos mismos apellidos, no una sola persona, como a algunos os gusta pensar, con tal de descalificarla.

    ResponElimina
  5. Ah, y no existía ninguna nación sobre la faz de la tierra antes del siglo XIX, asi que por favor, si quieres construir una República Catalana, que sea sobre la base de la realidad, no de las fantasías que algunos os veis obligados a creer para sostener vuestras ideas... que por otra parte una persona madura no debería necesitar ningún argumento, si quieres la independencia genial, no hace falta cambiar la historia.

    ResponElimina